Jeroen Rengelink - RESolution

Jeroen Rengelink - RESolution


RESolution

Mijn eerste Hout-bouwpakket! Veel ervaren vliegers bij de WLC zeiden al geruime tijd, 'koop nou eens een keer geen piepschuim en ga eens over op houtbouw, dat vliegt veel beter'! Ik ben zelf meer een laag bij de grond stuntpiloot en dacht laat ze maar praten, als ik crash kost het me een druppel lijm en ik vlieg weer. Maar goed, toch een model gekocht en op de vrijdag avonden op de club aan de slag gegaan. Het voordeel van werken op de club is dat er heel veel kennis aanwezig is, dat kon ik wel gebruiken aangezien ik meer aan de tafel vast lijmde dan aan het vliegtuig. Op de vliegshow in Soest heb ik een paar mooie kleuren Oracover gekocht en ben aan het bespannen gegaan. Al met al zitten er zo'n 60 uren in dit toestel maar volgens mij doe ik de tweede in de helft van de tijd.

De vuurdoop
Op de club eerst een paar handstartjes gemaakt en vervolgens naar Zierenberg voor de vuurdoop. 'Jeroen, gooi hem maar gewoon, het is niet moeilijk' Nee natuurlijk niet... Gooi je toestel waar je 60 uur aan hebt zitten prutsen de berg maar af en probeer tussen alle rotsen schade vrij te landen! aiai Maar goed, na een goeie worp en na enige oefening vliegt hij geweldig!! en het landen viel ook erg mee, na al met al enkele vlieguren schadevrij weer naar huis, YES! en dan zet ik mijn koelbox boven op de staart, krak.. ***!@. Maar ook dat was met enkele druppels lijm weer gefixt.

Conclusie
Mijn conclusie is dat ik het bouwen erg leuk vond en dit zeker niet mijn laatste zelfbouw toestel is. Maar: lekker stunten met piepschuim vind ik nog steeds het mooiste!

Date

12 juli 2017

Categories

Zwevers

Leuk dat je hier bent!

Onze vereniging houdt zich bezig met het bouwen en vliegen van modelvliegtuigen.

Hebben we je interesse gewekt?
Kom dan eens langs op vrijdagavond of zondagmiddag!

Our website is protected by DMC Firewall!