Rob Pleiter - Align T-Rex 550

Rob Pleiter - Align T-Rex 550

Deze electrische helicopter valt kwa formaat in de middenmoot van kleine naar grote modellen en één van s wereld meest verkochte rc helicopter. De reden hiervan is dat dit formaat heli zo populair is komt doordat deze nog net met een 6 cellen LiPo accu met ca. 5000 mah kan vliegen, een groter formaat heli zal met minimaal 8, 10 of zelfs 12 cellen Lipo gevoed moeten worden. Bij het toenemen van het aantal Lipo cellen gaan ook de kosten van heli, regelaars en accu kosten fors omhoog, vandaar is het relatief gunstig om met een middelformaat helicopter met 6 cellen te vliegen. Deze T-Rex met 6 cellen beschikt over een enorme stabiliteit en wendbaarheid en kan ca. 6 tot 7 minuten vliegen op 1 accupakket. Deze heli is zowel geschikt voor een beginnende vlieger als een professional zoals ook onderstaand filmpje laat zien.

De helicopter is opgebouwd met een carbon/koolstof composiet integratietechnolgie hoofdframe die middels kogellagers de hoofdrotor uiterst stabiel en spelingsvrij aansturen en aandrijven, de heckrotor wordt met een as en kegeltandwielen aangedreven.

De hoofdmotor is een 730MX 850KV sterke motor wat overeenkomt met 2,6 kW en wordt gevoed door een regelaar met een capaciteit van 80 tot 100 Ampere!

Al met al duidelijk geen speelgoed en goedkoop maar onder vakkundige begeleiding bij de WLC is het onzettend leuk om deze tak van modelvliegen te doen!

Specificaties:
Lengte: 1070 mm
Breedte: 210 mm
Hoofd blad lengte: 550 mm per stuk
Hoofdrotor diamter: 1248 mm
Staartrotor diameter: 254 mm
Gewicht: ca. 3, 5 kg

Klik hier om de Align T-Rex 550 in actie te zien

 

Date

05 juni 2016

Categories

Heli's

Leuk dat je hier bent!

Onze vereniging houdt zich bezig met het bouwen en vliegen van modelvliegtuigen.

Hebben we je interesse gewekt?
Kom dan eens langs op vrijdagavond of zondagmiddag!

Our website is protected by DMC Firewall!